Ierland, m'n eeuwige eiland

Een triptiek


Eigenschappen:

Uitgave in eigen beheer 2005.
Formaat: DIN A-4 288 bladzijden, overvloedig geïllustreerd in zwart-wit.
Gelijmd op ambachtelijke wijze. De omslag werd gerealiseerd in digitale kleurendruk naar een digitale opname van één van mijn pastels. Gedrukt op 250 gram, van de nodige biegen voorzien en geplastificeerd.
Prijs: 33 EURO

Het boek werd opgevat als een triptiek. Het grote middendeel (deel 2) Op bedevaart naar het Eiland der heiligen is in feite een studie over de Iers-Keltische kruisen en hun boodschap.
Hieraan heb ik jaren gewerkt en het is de vrucht van vele Ierlandreizen en speurwerk in bibliotheken.
De zijpanelen van het triptiek zijn: (deel 1) Een droomreis op Noord-Ierse wateren, de Shannon-Erne Waterway, het Upper en Lower Lough Erne, een reisverhaal vol euforie tussen riet, ruïnes en wolken.
Zwervend door de Ierse Republiek (deel 3) is het reisverslag van een ware ontdekkingstocht met de mobilhome.
In de reisverhalen werden ook de gedichten opgenomen, die ter plaatse geschreven werden.

INHOUDSTAFEL

Bij wijze van inleiding

Deel 1 Een droomreis op Noord-Ierse wateren, is opgevat als een reisverslag en ingedeeld in dagen. Als basis gebruikte ik mijn ter plaatse geschreven nota's, aangevuld met allerlei documentatie en historische achtergronden.
Deel 2 Op bedevaart naar het Eiland der heiligen
Deel 3 Zwervend door de Ierse Republiek, een ontdekkingstocht met de mobilhome om - hoofdzake-lijk - de meest afgelegen Iers-Keltische kruisen op te zoeken. Ook dit reisverslag is ingedeeld in dagen en aangevuld met allerlei historische achtergronden.
Als illustratie werden o.a. repro's van mijn pastels gereproduceerd in zwart-wit.